Peniscola reiservaringen en tips

Ontdek de betovering van Peniscola, Spanje. Als je op zoek bent naar een charmante kustplaats met een rijke geschiedenis en een schilderachtig landschap, dan is Peniscola in Spanje de perfecte bestemming.

Gelegen aan de Costa del Azahar, in de provincie Castellón. Peniscola biedt een unieke mix van historische bezienswaardigheden, prachtige stranden en een ontspannen mediterrane sfeer. Een leuke plaats met een groot en mooie kasteel. Perfect voor een dagtocht. Zeker ook als vakantiebestemming.

Peniscola geschiedenis en architectuur

Een van de meest opvallende kenmerken van Peniscola is het oude ommuurde stadscentrum, dat trots op een rotsachtig schiereiland boven de zee uittorent. Hier vind je het indrukwekkende Castillo de Peniscola.

Castillo de Peniscola

Een middeleeuws kasteel dat dienst heeft gedaan als fort, paleis en zelfs als het Vaticaan tijdens de opnames van de film “El Cid”. Het kasteel biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en is een must-see voor geschiedenisliefhebbers. Er zijn nog een paar kamers karig gemeubileerd. Een bibliotheek. Vanaf veel punten heb je een prachtig uitzicht over de stad, stranden en de omgeving.

Castillo de Peniscola
Castillo de Peniscola

Slenteren

Slenter over de geplaveide straatjes van het oude stadscentrum ontdek je talloze historische gebouwen. De parochiekerk van Santa María, met zijn prachtige barokke gevel. Het huis van de Marques de Benicarló, een elegant herenhuis uit de 18e eeuw. Het schelpen huis. Er zijn veel mooie doorkijkjes en uitzichtpunten. Leuke kleine winkeltjes. Genoeg restaurants en terrassen. Om elke hoek heb je weer een fotomoment en een stukje geschiedenis.

Peniscola
Peniscola

Zon en strand van Peniscola

Naast zijn historische betekenis staat Peniscola ook bekend om zijn prachtige stranden. De kustlijn biedt kilometers aan gouden zandstranden, perfect voor een ontspannen dag onder de zon. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen in het heldere water of watersporten wilt beoefenen, zoals zeilen of windsurfen, er is voor elk wat wils.

Bovendien dragen de stranden van Peniscola de Blauwe Vlag, een internationaal symbool voor kwaliteit en duurzaamheid, wat betekent dat ze voldoen aan hoge normen op het gebied van schoonheid, veiligheid en milieubescherming.

Zon en strand van Peniscola
Zon en strand van Peniscola

Gastronomie

De lokale keuken van Peniscola is een waar genot voor fijnproevers. Als kuststad staat vis centraal in veel gerechten. Verse zeevruchten, zoals gegrilde garnalen en caldero (een rijstgerecht vergelijkbaar met paella), zijn enkele van de specialiteiten die je moet proberen.

Daarnaast vind je in de restaurants van Peniscola heerlijke gerechten met lokale ingrediënten, zoals de beroemde artisjokken van Benicarló en de smaakvolle olijfolie uit de regio.

Natuurpark

Op korte afstand vind je het natuurpark Sierra de Irta, een prachtig natuurgebied met wandel mogelijkheden.

Plaats een reactie